• Μ’ ένα βιβλίο συζητώ διαδικτυακά: “Στου Χατζηφράγκου"

  Περισσότερα

   
Ποιητικές νότες
Σκόρπια Πουλιά
 

Εκθέσεις Βιβλίου

Αξίζει να εκθέτουμε τους φίλους μας...
μόνο αν είναι βιβλία ποιότητας!

Ο 10λογος της επιτυχίας

 1. Να έχεις οργανωτή - υποστηρικτή την Λέσχη.
 2. Να είσαι σύλλογος, ίδρυμα, πνευματικό κέντρο, βιβλιοθήκη, σχολείο, ομιλητής, επιχείρηση ή, γιατί όχι, να οργανώνεις μία έκθεση βιβλίου σπίτι σου!
 3. Να έχεις πάθος για το καλό βιβλίο.
 4. Να πιστεύεις δυνατά στις αξίες του.
 5. Να στοχεύεις στην καλλιέργεια του διαβάσματος, στην προβολή και διάδοση του βιβλίου ποιότητας.
 6. Να σ' ενδιαφέρει η διάκριση, η διαφορετικότητα.
 7. Να επιλέγεις να είσαι πόλος έλξης.
 8. Να προσφέρεις έργο πολιτισμού.
 9. Να θέλεις να αναδείξεις το σύγχρονο πρόσωπο μιας Ελλάδας που διαβάζει, στοχάζεται, αγωνίζεται.
 10. Να πιστεύεις ότι το καλό βιβλίο είναι φίλος που αξίζει να εκθέτεις!

 

Τα έσοδα από τις εκθέσεις βιβλίων, ενισχύουν τη δημιουργία δανειστικών βιβλιοθηκών σε ακριτικά και απομονωμένα χωριά εντός και εκτός Ελλάδας.


Εκθέσεις αστέρια

Με πρωταγωνιστή πάντα το καλό βιβλίο, η Λέσχη, φέρνει κοντά σας βιβλία ένα κι ένα που διακρίνονται με αστέρια ποιότητας πάνω στο λογότυπό της.

εμπνευσμένα

άριστα

πολύ καλά

Τα διακριτικά αυτά σύμβολα είναι η εγγύηση ότι αυτά τα βιβλία, προέρχοναι από τον πλούτο της παγκόσμιας πνευματικής κατάθεσης.

Εκθέσεις γενικές - θεματικές

Mε δύναμη, ποικιλομορφία και αστείρευτο πλούτο, η Λέσχη έχει ήδη οργανώσει 1000 εκθέσεις με βιβλία από όλο τον κόσμο της γνώσης:

 • γενικού περιεχομένου
 • μυθιστόρημα - διήγημα
 • βιογραφία - ιστορία
 • ποίηση - θέατρο
 • τέχνη
 • ταξίδια - γεωγραφία
 • φυσικές - τεχνικές επιστήμες
 • φιλοσοφία - κοσμοθεωρία - θρησκεία
 • δοκίμια, χιούμορ, σπορ, μαγειρική, hobby

Εκθέσεις για κάθε ηλικία

Η ηλικιακή γκάμα που καλύπτουν οι εκθέσεις της Λεσχης είναι:

 • 2 - 7
 • 8 - 13
 • 14+
 • ενήλικες

Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στα παιδιά. Σκοπός μας οι μικροί επισκέπτες μιας έκθεσης να αγαπήσουν το βιβλίο, να ταξιδέψουν στη μαγεία του, να ανακαλύψουν νέους συναρπαστικούς κόσμους.

M' ένα βιβλίο συζητώ

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μορφή εκδήλωσης παράλληλα με έκθεση. Ο αναγνώστης του βιβλίου εισηγείται ιδέες που τον συγκίνησαν από ένα αξιόλογο βιβλίο. Παράλληλα γίνεται συζήτηση με το κοινό. Ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων, συναισθημάτων. Ευκαιρία για επικοινωνία. Η Λέσχη έχει οργανώσει με επιτυχία πάνω από 650 παρόμοιες εκθέσεις.

Εκθέσεις με λοταρία

Δοκιμασμένες με επιτυχία, οι λοταρίες αυτές έχουν οργανωθεί πάνω από 250 συνήθως λειτουργούν συνδυαστικά με την έκθεση βιβλίου για τον εμπλουτισμό ή δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης σχολείου ή πολιτιστικού φορέα, απομονωμένου ή ακριτικού χωριού.

Εβδομάδες βιβλίου

5 μέρες δημιουργικής απασχόλησης και συμμετοχικής δράσης στο χώρο του σχολείου, με πρωταγωνιστές τους μαθητές, επίκεντρο την έκθεση του ποιοτικού βιβλίου και σκοπό την καλλιέργεια της αγάπης για το διάβασμα. Ο πολιτισμός γίνεται βίωμα καθημερινής συμπεριφοράς και ευαισθητοποίησης για κοινωνικό έργο.

 

Γιατί να συνεργαστείτε με την Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

 • Εμπνέει και οργανώνει τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις βιβλίων.
  Ήδη έχει στο ενεργητικό της 2.000 πολιτιστικές εκδηλώσεις.
 • Είναι Πολιτιστικός Οργανισμός, εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός.
  Η φιλοσοφία της στηρίζεται αποκλειστικά στο τρίπτυχο: ποιότητα, άρτιος άνθρωπος, νέος πολιτισμός.
 • Καινοτομία
  Μοναδικό σύστημα αξιολόγησης
  από αναγνώστες σε αναγνώστες
  8.500 επιλογές κάνουν τη διαφορά

  Η ιδιαίτερη συνεισφορά της Λέσχης στο ποιοτικό βιβλίο, βασίζεται σε ένα μοναδικό στο χώρο σύστημα αξιολόγησης.
  Τα βιβλία για να αξιολογηθούν, διαβάζονται από απλούς ανθρώπους που αγαπούν το διάβασμα, έχουν κριτήριο κι ευαισθησίες. Έτσι η αξιολόγηση γίνεται από αναγνώστες, απευθύνεται σε αναγνώστες και εκφράζεται μέσα στον ευρύ χώρο «Βιβλίο και Ζωή» καλύπτοντας όλο το φάσμα του πολιτισμού.
  Μέσα από αυτό το σύστημα αξιολογούμε, επιλέγουμε και προτείνουμε 8.500 βιβλία - 430 είδη για κάθε αναγνώστη - από 560 εκδότες.
 • Ξέρει πώς να προσελκύει επισκέπτες σε κάθε της εκδήλωση.
  Με ενέργειες προβολής και δημοσιότητας, με προσεγμένο και αξιόπιστο επικοινωνιακό υλικό, κυρίως όμως με το πάθος της για το ποιοτικό βιβλίο. Ο ενθουσιασμός και ο γιορτινός χαρακτήρας των εκδηλώσεων της, κερδίζουν το ενδιαφέρον όλων.

Το βιβλίο -σε- πάει παντού!
Ανακάλυψε πώς!

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

-Να προβάλει ποιοτικά βιβλία, που θα ψυχαγωγήσουν, θα εμπνεύσουν, θα μορφώσουν και θα "φροντίσουν" το πνεύμα του σύγχρονου ανθρώπου που επιθυμεί να το καλλιεργήσει, αλλά χάνεται μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής.

-Να προβάλει το εθελοντικό έργο της Λέσχης με τα 24 προγράμματα της, στα πλαίσια της σύνδεσης του Λόγου με την Πράξη, της θεωρίας με την εφαρμογή, του Βιβλίου με τη Ζωή.

-Να διαδώσει τα έντυπα της Λέσχης (περιοδικό "Βιβλίο & Ζωή", ενημερωτικά έντυπα, κτλ).

-Να δημιουργηθούν επαφές με φίλους του βιβλίου ή ενδιαφερόμενους για συνεργασία, δανειστικές βιβλιοθήκες, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.ά.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
Τα Βιβλία

Επιλεγμένα από αναγνώστες για αναγνώστες μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα της Επιλογής. Οι εκθέσεις της Λέσχης περιλαμβάνουν μεγάλη ποικιλία σε είδη βιβλίων (μυθιστορήματα, ποίηση, ιστορικά, ψυχολογία, κοινωνιολογικά, φιλοσοφικά, κτλ) ανάλογα με το χαρακτήρα της έκθεσης. Τα παιδικά βιβλία είναι οργανωμένα ανά βαθμίδες ηλικίας, ενώ τα βιβλία των ενηλίκων τοποθετούνται στα σταντ ή τα τραπέζια κατά είδος.Παραστατικά

Η έκθεση πλαισιώνεται από τα λάβαρα της Έκθεσης και της Λέσχης, τα διακοσμημένα θέματα για μεγάλους και παιδιά, που προκαλούν τον επισκέπτη να σκεφτεί ή και να προβληματιστεί, τις ταμπέλες ηλικιακών βαθμίδων, τα εξωτερικά αυτοκόλλητα στα βιβλία, κ.ά.

Προβολή

Πριν την έναρξη, κατά την έναρξη και στη διάρκειά της έκθεσης, είναι απαραίτητη η προβολή της μέσα από τα ΜΜΕ (δελτία τύπου, σποτ) και με word of mouth, επικοινωνία "από στόμα σε στόμα".

Επικοινωνία

Πρόκειται για την άμεση, προσωπική επαφή των συνεργατών της Λέσχης και υπευθύνων της Έκθεσης, τόσο με τους λοιπούς συμμετέχοντες -τυχόν εθελοντές άλλων περιπτέρων- όσο και με τους επισκέπτες. Μέσω των ενημερωτικών εντύπων της Λέσχης και έκθεσης, του περιοδικού "Βιβλίο & Ζωή", των εντύπων "Εγώ και τα βιβλία. Μια νέα σελίδα ζωής", "Δείξε χαρακτήρα. Κάνε πολιτισμό", των αιτήσεων εγγραφής μέλους.

Φωτογραφίες του περίπτερου της Έκθεσης από διαφορετικές γωνίες λήψης, με ή χωρίς επισκέπτες και από διάφορες αποστάσεις, είναι απαραίτητες για τα ΜΜΕ, το album ή το περιοδικό της Λέσχης, κ.ά.

Απολογισμός-αξιολόγηση, δηλαδή η αποτύπωση εμπειριών των συνεργατών από την οργάνωση και λειτουργία της Έκθεσης συνολικά. Απαραίτητο για να βελτιωθούν οι μελλοντικές Εκθέσεις αλλά και για την ενημέρωση των ίδιων των συνεργατών.

Διάδοση Έκθεσης

Πρωτοτύπησε!
Βάλε την Έκθεση Βιβλίου στη ζωή σου και κάνε πράξη την ιδέα:
"Το βιβλίο -σε- πάει παντού"!

Ξεκινώντας από την ιδιότητά σου...
εντόπισε μέρη και εκδηλώσεις στην Αθήνα και όχι μόνο, για να προτείνεις την εφαρμογή του προγράμματος της Έκθεσης της Ελληνικής Λέσχης του Βιβλίου. Μια ποιοτική έκθεση, γενική, θεματική ή μεικτή, με βιβλία επιλεγμένα ένα προς ένα, ανεβάζει το επίπεδο της εκδήλωσης, την εμπλουτίζει και την ενισχύει.
Εθελοντές ή άτομα κατάλληλα από τους ίδιους τους φορείς- οργανωτές μπορούν να αναλάβουν την επιτυχή λειτουργία της έκθεσης βιβλίου μέσα από την ενημέρωση, εκπαίδευση και εξάσκησή τους. Η εμπειρία της Λέσχης αποτελεί εγγύηση!

Στο σπίτι
Η έκθεση βιβλίου μπορεί να βρει θέση σε μια συγκέντρωση φίλων, παιδικό party ή ακόμα και στη συνέλευση των ενοίκων της πολυκατοικίας!

Στο φιλικό περιβάλλον
Σίγουρα κάποιος από τους φίλους σου είναι οργανωτικός, κάποιος βιβλιόφιλος, άλλος ενθουσιώδης. Πρότεινέ του να συνεργαστείτε στην οργάνωση μιας έκθεσης ή να αναλάβει τη διερεύνηση για κατάλληλα πρόσωπα-εθελοντές, που θα είναι υπεύθυνοι για την έκθεση.

Στη γειτονιά
Στο πνευματικό-πολιτιστικό κέντρο του δήμου, σε πάρκα, παιδικές χαρές και πυλωτές πολυκατοικίας, όπου ήδη γίνονται εκθέσεις μετατρέποντάς τες σε υπαίθριες gallery!

Στις διακοπές
Στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού ή στην κεντρική πλατεία, μια έκθεση θα γεμίσει χαρά πολλούς μόνιμους κατοίκους, αλλά και επισκέπτες. Πιο εύκολα, μια καλοκαιρινή συνάντηση φίλων στον κήπο του εξοχικού, αποτελεί ιδιαίτερη ευκαιρία για μια οργανωμένη έκθεση με... δροσερά βιβλία! (Όπου και... "Οι διακοπές του μπαμπά Κλώσσα"!). Ακόμη και ένα πικ-νικ προσφέρεται για μια έκθεση βιβλίων με θέμα την οικολογία, τη φύση, τις υπαίθριες δραστηριότητες και όχι μόνο!

Στον ελεύθερο χρόνο
Διερεύνησε τη διάθεση για μια έκθεση σε χώρους που περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου. Στο γυμναστήριο, στη σχολή χορού, στο ωδείο, στην αγαπημένη σου "εναλλακτική" καφετέρια. Μια έκθεση στα μέτρα κάθε χώρου και εκδήλωσης με ποικιλία ποιοτικών βιβλίων για την υγεία, τα σπορ, τη σωματική άσκηση, τη μουσική, την ποίηση, τη φωτογραφία, το χορό.

Γίνε λοιπόν εθελοντής... εκθέτης ποιοτικών βιβλίων
Μέσα στην έμπειρη συντροφιά της Λέσχης εμπνέεσαι, δημιουργείς ενδιαφέρον στον περίγυρό σου, βρίσκεις εθελοντές, μαθαίνεις και ο ίδιος μέσα από σεμινάρια το στήσιμο και τη λειτουργία μιας έκθεσης βιβλίου. Γνώσεις πολύτιμες για να μοιραστείς, που σίγουρα θα σε γεμίσουν, θα γίνουν κτήμα σου και θα εμπλουτιστούν σταδιακά από την προσωπική σου εμπειρία.

Κάνε πολιτισμό και νιώσε περήφανος
Προκάλεσε το ενδιαφέρον για έκθεση βιβλίου. Το 10% των εσόδων κάθε έκθεσης γίνεται δανειστικές βιβλιοθήκες σε ακριτικά ή απομονωμένα χωριά της χώρας μας. Ο πολιτισμός είναι και στο δικό σου χέρι!

Η Λέσχη στα 34 χρόνια λειτουργίας της έχει οργανώσει με επιτυχία 650 εκθέσεις βιβλίων.

 

Πίσω στα προγράμματα