• Μ’ ένα βιβλίο συζητώ διαδικτυακά: “Στου Χατζηφράγκου"

    Περισσότερα

     
Ποιητικές νότες
Σκόρπια Πουλιά
 

Μ ένα βιβλίο συζητώ, επικοινωνώ, κάνω πολιτισμό...

Ένα υπέροχο βιβλίο είναι πάντα ανοιχτό για συζήτηση!

Δείτε το αναλυτικό μας πρόγραμμα 2009-10 κάνοντας κλικ.

Δείτε το αναλυτικό μας πρόγραμμα 2010-11 κάνοντας κλικ.

Δείτε το αναλυτικό μας πρόγραμμα 2011-12 κάνοντας κλικ.

Δείτε το αναλυτικό μας πρόγραμμα 2012-13 κάνοντας κλικ.

Καλώς ήρθατε σε ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα της Λέσχης, "M' ένα βιβλίο συζητώ".

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κοινωνικοποίησης του βιβλίου ποιότητας που αφήνει ξεχωριστή γεύση σε όσους το δοκιμάζουν! Γιατί είναι η έκφραση του εσωτερικού μας κόσμου μέσω του βιβλίου.

Είναι φιλία. Είναι κύμα ζωής. Επαφή. Ανταλλαγή αισθημάτων και σκέψεων μέσα σε διάλογο. Είναι ερώτηση και απάντηση, κατάφαση και άρνηση, χαρά και ποίηση, σκέψη και κρίση, πόνος και συμφιλίωση, αγάπη και πάθος, βιβλίο και ζωή! Είναι φιλοσοφία, ωριμότητα, επικοινωνία.

Την εκδήλωση "μ' ένα βιβλίο συζητώ", ανοίγει πάντα το καλό βιβλίο. Αφορμή κι αιτία, λόγος και ουσία για να επικοινωνήσουμε. Η ατμόσφαιρα ζεστή, ανθρώπινη όπως γύρω από αναμμένο τζάκι. Ο εισηγητής προκαλεί τον αυθόρμητο, φυσικό, εμπνευσμένο διάλογο. Το κοινό, γεμάτο ενδιαφέρον, συμμετέχει στη θέρμη της συζήτησης. Τα συναισθήματα παρασυρμένα, ρέουν άφθονα. Οι ιδέες, σπίθες, πετούν ελεύθερες. Ο πολιτισμός μια παρέα, μια διέξοδος, μια συζήτηση.

Μεταδίδοντας ιδέες. Έτσι γονιμοποιείται το πνεύμα!

Η εκδήλωση "μ' ένα βιβλίο συζητώ", δεν απευθύνεται σε λογοτέχνες, διανοούμενους, ή κριτικούς βιβλίου αλλά σε κάθε απλό αναγνώστη. Σε κάθε βιβλιόφιλο. Σε όποιον έχει ανάγκη όχι να προβληθεί αλλά να αφεθεί στα μάτια, στο μυαλό και την καρδιά ενός θερμού ακροατηρίου. Στόχος του να επικοινωνήσει, να μεταδώσει ιδέες, να μοιραστεί συγκινήσεις, ν'ανταλλάξει σκέψεις-απόψεις-πιστεύω, να προσφέρει πολιτισμό. Αποτέλεσμα, μια ιδιαίτερα "γόνιμη" εκδήλωση στην οποία βιώνει κανείς μια οικεία, μορφωτική και ψυχαγωγική, προσωπική και κοινωνική πραγματικότητα του βιβλίου.

Ο πολιτισμός βρίσκει έδαφος.

Σε πνευματικά κέντρα, στην Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, στη Στοά του βιβλίου, σε κεντρικές αθηναϊκές αίθουσες, σε κοινωφελή ιδρύματα, σε πολιτιστικούς συλλόγους, σε φιλόξενα σπίτια, ακόμα και στην ύπαιθρο ή όπου αλλού, μπορεί οποιοσδήποτε αναγνώστης να παρουσιάσει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του βιβλίου που τον συγκίνησε. Μια δυνατή συζήτηση ανοίγει με τους συμμετέχοντες, ένας ζωντανός δημιουργικός διάλογος πάνω σε πρόσωπα, γεγονότα, ιδέες. Πάνω σε αξίες που ξεπερνούν το χρόνο.

Άψογη συνεργασία χωρίς... δεύτερη συζήτηση!

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, εμπνέει και οργανώνει τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις "Μ' ένα βιβλίο συζητώ". Ήδη έχει στο ενεργητικό της 660.

Αξίζει να αναφερθούν:

  • Όπου σε πάει η καρδιά, Ταμάρο
    Όταν έκλαψε ο Νίτσε, Γιάλομ
    Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις, Μπουσκάλια
    Λουλούδι της κανέλλας, Βαμβουνάκη
    Το σπίτι κι ο κόσμος, Ταγκόρ
    Αρχιεπίσκοπος Λουκάς, Αντωνόπουλος
    Το βιβλίο της ζωής, Γκραίη
    Ρωγμές και αγγίγματα, Καραγιάννης
    Ο Έρωτας στο Μεσαίωνα, Χόπκινς
    Μαρούλα της Λήμνου, Λαμπαδαρίδου
    Να έχεις ή να είσαι;, Φρόμ
    Μουσική και Λόγος, Φουρτβέγκλερ
  • Οι εκδηλώσεις «μ' ένα βιβλίο συζητώ» συνοδεύονται πάντα από εκθέσεις βιβλίων, οι οποίες ενισχύουν τη δημιουργία δανειστικών βιβλιοθηκών σε ακριτικά και απομονωμένα χωριά εντός και εκτός Ελλάδας.
     
  • Αφιερωμένη με πάθος στον κόσμο της γνώσης, η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου αναπτύσσει αξιόλογο έργο για την προώθηση του ποιοτικού βιβλίου ως εργαλείο και όχημα του πολιτισμού.
     
  • Είναι Πολιτιστικός Οργανισμός, εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός. Η φιλοσοφία της στηρίζεται αποκλειστικά στο τρίπτυχο: ποιότητα, άρτιος άνθρωπος, νέος πολιτισμός.
     
  • Καινοτομία
    Μοναδικό σύστημα αξιολόγησης
    από αναγνώστες σε αναγνώστες
    8.500 επιλογές κάνουν τη διαφορά.
    H ιδιαίτερη  συνεισφορά της Ελληνικής Λέσχης του Βιβλίου στο ποιοτικό βιβλίο, βασίζεται σε ένα μοναδικό στο χώρο σύστημα αξιολόγησης. Τα βιβλία για να αξιολογηθούν, διαβάζονται από απλούς ανθρώπους που αγαπούν το διάβασμα, έχουν κριτήριο κι ευαισθησίες.
    Έτσι η αξιολόγηση γίνεται από αναγνώστες, απευθύνεται σε αναγνώστες και εκφράζεται μέσα στον ευρύ χώρο "Βιβλίο & Ζωή", καλύπτοντας όλο το φάσμα του πολιτισμού. Μέσα από αυτό το σύστημα η ΕΛΒΙ αξιολογεί, επιλέγει και προτείνει 8.500 βιβλία - 430 είδη για κάθε αναγνώστη - από 560 εκδότες.
     
  • Ξέρει πώς να προσελκύει επισκέπτες σε κάθε της εκδήλωση.
    Με ενέργειες προβολής και δημοσιότητας, με προσεγμένο και αξιόπιστο επικοινωνιακό υλικό, κυρίως όμως με το πάθος της για το ποιοτικό βιβλίο.
    Ο ενθουσιασμός και ο γιορτινός χαρακτήρας των εκδηλώσεων της, κερδίζουν το ενδιαφέρον όλων.

Εκδήλωση... αγάπης για ένα βιβλίο που μας συγκίνησε!

Σίγουρα μ' ένα βιβλίο μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα: να ξεκουραστούμε, να ονειρευτούμε, να ταξιδέψουμε. Να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, γνωρίζοντας άλλους πολιτισμούς, να συμφωνήσουμε ή να απορρίψουμε τις ιδέες που περιέχει. Μπορούμε να το κάνουμε δώρο, να το δανείσουμε ή να το δανειστούμε. Ίσως και να θελήσουμε να μοιραστούμε το περιεχόμενό του, στιγμιότυπα και ιδέες που μας άγγιξαν, με την οικογένειά, τους φίλους, με γνωστούς, γιατί όχι και με αγνώστους: μ' ένα βιβλίο μπορούμε να συζητήσουμε.

Σ' αυτή την ευαίσθητη χορδή, στην ανάγκη για επικοινωνία του αναγνώστη μέσω ενός βιβλίου που τον συγκίνησε βρίσκεται και ο θεμέλιος λίθος, η πεμπτουσία του προγράμματος Μ' ένα βιβλίο συζητώ: Ο εισηγητής ανοίγει διάλογο με τους ακροατές για ένα βιβλίο που «μίλησε» στην καρδιά του.

Σκοπός; Να συνδέσει το βιβλίο με την καθημερινή ζωή, να ανταλλάξει απόψεις, συναισθήματα και ιδέες με ανθρώπους που είναι ανοικτοί να τον ακούσουν, να συμμετάσχουν, να συζητήσουν. Πρόκειται για την έκφραση ιδεών του εισηγητή από ένα βιβλίο που αγάπησε και όχι για μια απλή παρουσίαση κάποιου βιβλίου. Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης είναι μοναδικά ανθρώπινος, γιατί μοναδικά ανθρώπινο είναι το κίνητρό της.

Μέσα από το Μ' ένα βιβλίο συζητώ τόσο ο αναγνώστης-εισηγητής όσο και οι ακροατές-συμμετέχοντες μπαίνουν στη διαδικασία να ενεργοποιήσουν σημαντικές ανθρώπινες αρετές, όπως η κατανόηση, η ελπίδα, η μετριοφροσύνη και η τόλμη στην υπεύθυνη αναζήτηση της αλήθειας. Και τα δύο μέρη νιώθουν να δοκιμάζονται, να ασκούνται στο λόγο και στο διάλογο. Αν και ακούγεται απλό, το να ανταλλάσει κανείς συναισθήματα με σημείο εκκίνησης ένα βιβλίο, ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή της αποξένωσης, είναι αρκετά δύσκολο. Πόσο μάλλον, αν βρίσκεται μεταξύ ανθρώπων που δε γνωρίζει, με τους οποίους -στην αρχή τουλάχιστον- το μοναδικό κοινό σημείο που φαίνεται να μοιράζεται, είναι η αγάπη για το ποιοτικό βιβλίο. Προχωράει, όμως, και  βαθμιαία νιώθει σε βάθος τη διαπίστωση: "Άνθρωπος είμαι και τίποτε το ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο" (Τερέντσιο).

Ποιό βιβλίο θα αποτελέσει αφορμή για το Μ' ένα βιβλίο συζητώ; Το μοναδικό κριτήριο είναι η ποιότητά του. Όλοι μας έχουμε ανάγκη από βιβλία που μας ανεβάζουν, μας εμπνέουν, μας κάνουν καλύτερους. Αν το προτεινόμενο βιβλίο ανήκει στην Επιλογή της Λέσχης, τότε έχει εξασφαλιστεί η ποιότητά του μέσα από το σύστημα ποιοτικής κρίσης από αναγνώστη σε αναγνώστη. Ωστόσο, σίγουρα κυκλοφορούν στην αγορά πολλά βιβλία που δεν γνωρίζει η Λέσχη. Και σε αυτή την περίπτωση, το υποδέχεται καταρχήν θετικά, βάζοντάς το εσπευσμένα σε διαδικασία Επιλογής. Αν κι άλλοι αναγνώστες επιδοκιμάσουν την ποιότητα και ουσία του βιβλίου με βάση τα βήματα που ακολουθούνται στο πρόγραμμα της Επιλογής, τότε ο αναγνώστης αρχίζει να το προετοιμάζει για την εκδήλωση Μ' ένα βιβλίο συζητώ, με βάση τις οδηγίες που θα πάρει από τη Λέσχη.

Θα ετοιμάσει περιληπτικό κείμενο που συνοδεύει τα δελτία τύπου, θα βγάλει Σκόρπια Πουλιά, θα επιλέξει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο που θα διαβάσει στο κοινό, ώστε να συζητηθούν. Απλά πράγματα, αλλά πολύ χρήσιμα, γι' αυτόν που έχει διαβάσει το βιβλίο και νιώθει έτοιμος να το συζητήσει και να μεταδώσει τις ιδέες του σε άλλους. Δοκιμασμένα, βοηθούν στην οργάνωση της σκέψης και στην πληροφόρηση όσων δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο, όχι μόνο για το θέμα του, αλλά και για το στυλ γραφής του συγγραφέα και για την ποιότητα των ιδεών που περιέχει.

Βεβαίως, υπάρχει και λίστα με βιβλία που προτείνει η Λέσχη με το συνοδευτικό κείμενο "Ένα βιβλίο ζητά... το μάστορά του!" από τα οποία μπορεί να επιλέξει ο ενδιαφερόμενος αυτό που του ταιριάζει.

Πού και πότε; Όλο το χρόνο. Σε σπίτια, σε αίθουσες πολιτιστικών κέντρων, σε δήμους, στη Στοά του Βιβλίου, σε σχολεία, παντού όπου υπάρχει διάθεση. Μπορεί να αποτελέσει μεμονωμένη εκδήλωση ή τμήμα ενός ευρύτερου συνόλου εκδηλώσεων -φεστιβάλ, κτλ.

Στα 34 χρόνια λειτουργίας της η Λέσχη έχει διοργανώσει πάνω από 660 εκδηλώσεις Μ' ένα βιβλίο συζητώ  καλύπτοντας ποικίλες θεματικές και διάφορα επίπεδα αναγνωστών.

Ποιός, όμως, είναι κατάλληλος για να εισηγηθεί ένα βιβλίο; Όλοι! Ο υποψήφιος εισηγητής μπορεί να είναι μέλος και φίλος της Λέσχης, μπορεί όμως και όχι. Κάθε άνθρωπος, οποιασδήποτε ιδιότητας, που έχει διάθεση να συζητήσει με άλλους γύρω από ένα βιβλίο που τον συγκίνησε, μπορεί να επιλέξει το ρόλο του εισηγητή. Μοναδική προϋπόθεση: να ασκεί με ευχαρίστηση την ιδιότητά του ως αναγνώστης και βιβλιόφιλος.

Φυσικά, καλό είναι ο επίδοξος εισηγητής να έχει κατανοητό τρόπο έκφρασης, αυθορμητισμό, ζωντάνια, διάθεση να ακούσει διαφορετικές απόψεις και να μεταδώσει ιδέες, έχοντας στο νου του πως απευθύνεται σε ένα κοινό διαφορετικών επιπέδων και ιδιοτήτων. Με αυτά τα συστατικά -αντίστοιχα και από τη μεριά των ακροατών- γρήγορα μεταδίδεται στην αίθουσα το αίσθημα της οικειότητας και της ζεστασιάς.

Το Μ' ένα βιβλίο συζητώ μπορεί να γίνει πολύ ενδιαφέρον χάρη στον τρόπο που επιλέγει ο εισηγητής να συντονίσει το διάλογο και στα μέσα που θα χρησιμοποιήσει. Λίγες και ιδιαίτερες είναι οι περιπτώσεις, όπου ο εισηγητής ταυτίζεται με το συγγραφέα του βιβλίου. Ωστόσο, ακόμη και τότε ο συγγραφέας μοιράζεται τις ιδέες και τη συγκίνηση που άντλησε από το βιβλίο, αφήνοντας την ιδιότητά του στην άκρη.

Μ' ένα βιβλίο συζήτησαν αυθόρμητα διαφορετικοί άνθρωποι. Στα 34 χρόνια λειτουργίας της Λέσχης, πολλοί επιθύμησαν να μοιραστούν τις ιδέες και να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά που γεννήθηκαν μέσα από το διάβασμα ενός ή περισσότερων βιβλίων. Άνθρωποι με ποικίλες ιδιότητες και ενασχολήσεις συμμετείχαν με επιτυχία στο πρόγραμμα Μ' ένα βιβλίο συζητώ. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από αυτούς τους... "μάστορες" και τα βιβλία που τους ενθουσίασαν:

Η Αναστασία Τσιακάλου, κοινωνική λειτουργός, μοιράστηκε με το κοινό στα εντευκτήρια της Λέσχης ιδέες από το βιβλίο "Το παιδί που δεν ήταν κανενός", βιογραφικές-ψυχολογικές διηγήσεις του Μπάτλερ. Επίσης, συζήτησε με τους παρευρισκόμενους στη Στοά του Βιβλίου το βιβλίο "Ούτε το όνομά μου". Πρόκειται για αυτοβιογραφικές διηγήσεις της Χάλο από τη γενοκτονία και επιβίωση των Ποντίων.

Ο Γιώργος Καρατσόλης, νομικός με ιδιαίτερη αγάπη στην ιστορία, πραγματοποίησε εισήγηση στο χώρο της Λέσχης για τη "Μεγάλη Αικατερίνη", βιογραφία του Ανρί Τρουαγιά, και τη "Μάσκα του Απόλλωνα", μυθιστόρημα από το αρχαίο θέατρο της Μαίρης Ρενώ.

Ο Γιάννης Παρίσης, φιλόλογος στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας, με μεγάλη αγάπη για τα βιβλία και πλούσιο συγγραφικό έργο, εισηγήθηκε στη Στοά του βιβλίου το "15,99" του Ισμαήλ Κανταρέ. Μια καταγγελία της παγκόσμιας κερδοσκοπίας από το χώρο της διαφήμισης. Επίσης ο ίδιος εισηγήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου, παρουσία και του συγγραφέα Δ. Μπουραντά, το πρωτότυπο μυθιστόρημα "Όλα σού τα 'μαθα, μα ξέχασα μια λέξη!"

Η Σερίνα Καψοριτάκη, εθελόντρια στη ΜΚΟ "Μια Φύση", μίλησε για το βιβλίο "Η σιωπηλή άνοιξη", μελέτη περιβάλλοντος της Κάρσον, στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Δήμου Ν. Ψυχικού.

Με το Μιχάλη Μαυρή, νομικό, συζητήθηκε το κοινωνικό μυθιστόρημα της Σουζάνα Ταμάρο "Όπου σε πάει η καρδιά", στην αίθουσα του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου του Ν. Ψυχικού.

Η Κωνσταντίνα Λώμη, φυσικοθεραπεύτρια, άνοιξε διάλογο με το κοινό για το βιβλίο "Αθηνά, ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη", κοινωνικό μυθιστόρημα εποχής του Κώστα Καρακάση, στη Στοά του Βιβλίου και ο Παναγιώτης Τουρλής, βιβλιοθηκονόμος, για το ψυχο-οδηγητικό βιβλίο του Μπουσκάλια "Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις" στο Σπυροπούλειο του Ν. Ψυχικού.

Η Νάνσυ Τρικκαλίτη αντάλλαξε ιδέες με βιβλιόφιλους για το αισθηματικό, υπαρξιακό μυθιστόρημα της Μάρως Βαμβουνάκη "Έρωτας: Το γελοίο και το δέος", καθώς και για το ψυχολογικό, υπαρξιακό μυθιστόρημα του Ίρβιν Γιάλομ "Όταν έκλαψε ο Νίτσε" στο Ελληνο-ιταλικό Επιμελητήριο.

Το Βαγγέλη Σακκά, φοιτητή ιατρικής, συγκίνησε το ιστορικό μυθιστόρημα εποχής της Άρης Φακίνου "Το κάστρο της μνήμης", για το οποίο μίλησε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μαρκόπουλου.

Η Ρέα Ποταμίτη εισηγήθηκε στο Μουσείο Γεωργίου Δροσίνη, στην Κηφισιά την κοινωνιολογική μελέτη του Σβετάν Τοντόροφ "Μνήμη κακού, πειρασμός του καλού".

Με τη Φωτεινή Πλευρίτου, ταμία της Λέσχης, έγινε δημιουργική συζήτηση πάνω στα διηγήματα του Καμπανί "15 Ιστορίες Φιλίας" σε πλαγιά της Μονής Καισαριανής, η ψυχολογική μελέτη του Δρ. Γκρίγκατ "Κατανόηση για τους νέους" έγινε στο σπίτι της, καθώς η κοσμοθεωριακή-ψυχολογική μελέτη "Πίστεψέ το και θα το δεις" του Γ. Ντύερ, στη Λέσχη.

Η ψυχολόγος Σούλα Αντωνίου προσέφερε κεράσματα και κουβέντιασε με τους συμμετέχοντες για τους "Μύθους του Πλάτωνα"  στο σπίτι της στην Αγία Παρασκευή, η Άννα-Μαρία Τσιγαδά, ιδιωτική υπάλληλος, για το υπαρξιακό μυθιστόρημα του Έρμαν Έσσε "Σιντάρτα" στη Λέσχη και η Αικατερίνη Βασιλακοπούλου για "Το μήνυμα", βιογραφικές διηγήσεις μεταφυσικής της Μ. Μόργκαν, στο Ελληνο-Ιταλικό επιμελητήριο.

Με το Λυσίμαχο Ρόζο, δημοσιογράφο, έγινε διάλογος στη Λέσχη για τις ταξιδιωτικές λυρικές διηγήσεις του Ζαν Γκρενιέ "Μεσογειακές εμπνεύσεις" και με το Γιάννη Ξυνόπουλο, μηχανολόγο-ηλεκτρολόγο, για το μαθηματικό μυθιστόρημα του Ντενί Γκετζ "Το θεώρημα του παπαγάλου".

Με τη Λουκία Μιτζάλη, ψυχολόγο που ασχολείται με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, έγινε συζήτηση για το βιβλίο "Τουρισμός και ανθρώπινες σχέσεις", μελέτη κοινωνιο-ψυχολογική, και με τον Παναγιώτη Σίσκο, καθηγητή Περιβαλλοντικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, για το θέμα "Περιβάλλον και ποιότητα ζωής", στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Ο Θεόδωρος Καλογρίδης, οικονομολόγος και σύμβουλος οικογένειας, πραγματοποίησε συζήτηση στη Λέσχη με αφορμή τις εντυπώσεις του από τη ψυχολογική μελέτη του Α. Ασπιώτη "Από την ψυχολογία του γάμου - Αρμονία".

Με τον Δρ. Κώστα Μαγνήσαλη, οικονομολόγο, τον Παναγιώτη Ροζάκη, μηχανολόγο-ηλεκτρολόγο και άλλους, έγινε αφιέρωμα στη "Δημιουργική" στη Στοά του Βιβλίου.

Τέλος, η Μάρω Βαμβουνάκη μίλησε  με τους συμμετέχοντες για τον εαυτό της και το βιβλίο της "Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης" στο Μουσείο Κοτοπούλη Δήμου Ζωγράφου. Η ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συνεχίστηκε και μετά το τέλος της, όπου η κ. Βαμβουνάκη και οι φίλοι του βιβλίου εξακολούθησαν να κουβεντιάζουν για μια ακόμη ώρα!

 

Tην Κυριακή 4.4. 2021, στο πλαίσιο του "Μ'ένα βιβλίο συζητώ", η Λέσχη μεταξύ άλλων, πραγματοποίησε διαδικτυακή Εισήγηση του βιβλίου "Αλλάζει ο άνθρωπος;" του Δημήτρη Καραγιάννη. Μελέτη ψυχολογική - υπαρξιακή
Ακούστε εδώ 

Διάβασε το ρεπορτάζ για το βιβλίο "Αληθινό ταξίδι της ζωής". Πάτα εδώ

Διαβάστε το ρεπορτάζ για το βιβλίο "Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης". Πάτα εδώ

 

Πίσω στα προγράμματα