• Μ’ ένα βιβλίο συζητώ διαδικτυακά: “Στου Χατζηφράγκου"

    Περισσότερα

     
Ποιητικές νότες
Σκόρπια Πουλιά
 

 

Τίτλος: Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης

Συγγραφέας: Μάρω Βαμβουνάκη

Εκδότης: Ψυχογιός

Τιμή: 17 €

Μελέτη ψυχολογική.
Οδοιπορούμε μέσα στα αινίγματα των ψυχών, προς τους άφαντους σταθμούς των προορισμών μας. Είναι μια φράση από την εισαγωγή του βιβλίου γραμμένη από την ίδια τη συγγραφέα. Η Μάρω Βαμβουνάκη δημιουργεί με υλικό τις λέξεις και συνδετικό ιστό την ψυχή της, ένα βιβλίο - σεντούκι για τους ταξιδευτές της ζωής, ακριβώς εκείνους δηλαδή που ξεκινούν το ταξίδι στα εξωτερικά και εσωτερικά τους τοπία, με ταπεινότητα και ενθουσιασμό για τα θαυμαστά και τα δύσκολα της μεγάλης διαδρομής.

Αντλώντας από τις γνώσεις της στην ψυχανάλυση, από καθημερινές προσωπικές της εμπειρίες και από ένα απάνθισμα από την παγκόσμια λογοτεχνική και επιστημονική κληρονομιά, μας παραδίδει μια πολύτιμη αποσκευή, γεμάτη κλειδιά και μυστικά για μια πιο συνειδητή και συνεπώς μαγευτική πορεία. Η σχέση με τον Εαυτό, το Θείο, τους Άλλους - που δυνάμει αποτελούν την κόλαση ή τον παράδεισό μας - η εντιμότητα απέναντι στην Αγάπη ως υπέρτατο στόχο, εξετάζονται με το γνωστό διαπεραστικό αλλά και αγαπητικό τρόπο της συγγραφέως, η οποία υπογράφει για άλλη μια φορά ένα βιβλίο για όσους επιθυμούν να ζουν με λογισμό και μ' όνειρο.

Ο Θεός σπάνια δείχνει το μέλλον, για ένα και μοναδικό λόγο: πρόκειται για ένα μέλλον που γράφτηκε για να μεταβάλλεται.

σ. 155

Το θάρρος είναι το πιο σημαντικό χάρισμα για όποιον ψάχνει τη γλώσσα του κόσμου.

σ. 164

Καμιά καρδιά δεν υπέφερε ποτέ όταν ξεκίνησε να αναζητήσει τα όνειρά της, γιατί κάθε στιγμή αναζήτησης είναι μια στιγμή συνάντησης με το Θεό και την αιωνιότητα.

σ. 191