Ποιητικές νότες
Σκόρπια Πουλιά
 

Μ’ ένα βιβλίο συζητώ: “Το μυστικό ήταν η ζάχαρη”

Η Λέσχη, σας προσκαλεί στην εκδήλωση Μ’ ένα βιβλίο συζητώ, Δευτέρα 28 Απριλίου 7 μ.μ. στο Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο-Ν. Ψυχικό, Ολυμπιονικών και Αγίας Σοφίας (στάση Σκαλάκια-210 6749137).  
Ο Παναγιώτης Τουρλής, βιβλιοθηκονόμος εισηγείται για συζήτηση με το κοινό, το μυθιστόρημα οικογενειακής ζωής της Τέσσυς Μπάιλα "Το μυστικό ήταν η ζάχαρη", εκδόσεις Ψυχογιός. Η συγγραφέας θα μας τιμήσει με την παρουσία της.  
Παράλληλα, θα γίνει έκθεση ποιοτικού βιβλίου. 
Στο πρώτο μέρος έχουμε την ιστορία της οικογένειας Κουτσουρέλη από την ένωση της Κρήτης ως τη λήξη του "Εμφυλίου". 
Με εξαιρετικό γράψιμο, ζούμε στο Αρμενοχώρι του Κισάμου, όπου η γυναίκα υπακούει στον άντρα της, είναι νοικοκυρά, ανατρέφει τα παιδιά της, δεν αντιμιλά, δεν παραπονιέται. Διαβάζουμε για την οικογένεια της Κατίνας Κουτσουρέλη, για τις περιπέτειες, τα πάθη, τις ζήλιες όλων των δικών της. 
Στο δεύτερο μέρος, η Κατίνα είναι παντρεμένη με τον Θέμελη, ρεμάλι της Δραπετσώνας και μόνη της ελπίδα να φύγει από το χωριό και να μεγαλώσει ένα παιδί που θα το σπουδάσει και θα μάθει γράμματα και θα γίνει καλύτερο παιδί από αυτήν. Η ζωή είναι δύσκολη: τη ζηλεύει, τη δέρνει αλλά δεν μπορεί μακριά της. Η Κατίνα πόσο θα αντέξει δίπλα σε αυτόν τον άντρα; Πόσο πολύ τον αγαπά που να δέχεται όλα του τα λάθη και να μην καταφέρνει να φύγει από κοντά του; Το μυστικό λοιπόν είναι η ζάχαρη για να μην πικραίνει το φαγητό. Βάζε λίγη ζάχαρη στη ζωή σου για να μη νιώθεις την πίκρα της.