• Μ’ ένα βιβλίο συζητώ διαδικτυακά: “Στου Χατζηφράγκου"

    Περισσότερα

     
Ποιητικές νότες
Σκόρπια Πουλιά
 

Μ΄ένα βιβλίο συζητώ: O Αυτοκράτορας είμαι εγώ

Σας προσκαλούμε στη Λέσχη, Αδριανού 3, Νέο Ψυχικό, Στάση Σκαλάκια- στην εκδήλωση “Μ’ ένα βιβλίο συζητώ”, Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, 6 το απόγευμα

Η Ειρήνη Κωστούλα-Αργυρού, μεταφράστρια, εισηγείται για συζήτηση με το κοινό τις αυτοβιογραφικές διηγήσεις αυτισμού «Ο αυτοκράτορας είμαι εγώ» του Ουγκώ Οριό. Εκδόσεις Στίξις.  
 
Παράλληλα θα γίνει έκθεση ποιοτικού βιβλίου
 
Πρόκειται για αληθινή ιστορία. Ο Hugo Horiot, στο βιβλίο αυτό-best seller, με ματιά διεισδυτική, αιχμηρή, καταγράφει τη σκληρότητα, την υποκρισία, τα πνιγηρά στερεότυπα, στην κατά τα άλλα "υγιή" κοινωνία μας, που αντιμετωπίζει τη διαφορετικότητα ως ανίατη ασθένεια. Ο συγγραφέας, που υπήρξε παιδί με σύνδρομο Άσπεργκερ, μας ταξιδεύει μαζί του πίσω στην παιδική του ηλικία, από τα 4 μέχρι τα 18 του χρόνια.
Σ' αυτό το ταξίδι μοιράζεται μαζί μας όσα βιώνει ένα αυτιστικό παιδί. Τις αγωνίες του, τις εμμονές, τους φόβους του, την άρνησή του να μιλήσει, την επιθυμία του να γίνει κάποιoς άλλος. Μάς αποκαλύπτει πώς έβλεπε τον παράλογο κόσμο μας και τον ανελέητο αγώνα του ενάντια στον εαυτό του και τους άλλους. Ένα  βιβλίο-εξομολόγηση συναρπαστικό, τρυφερό αλλά και σκληρό, ενός διαφορετικού, προικισμένου ανθρώπου, που ενδιαφέρει κάθε αναγνώστη.
Το δε επίμετρο της μητέρας του Φρανσουάζ Λεφέβρ, που είναι επίσης διακεκριμένη συγγραφέας, αποτελεί μια συγκινητική κραυγή κατά του -συχνά απάνθρωπου- συστήματος αντιμετώπισης όσων πάσχουν από αυτισμό.
 
Ειρήνη Κωστούλα-Αργυρού