• Μ’ ένα βιβλίο συζητώ διαδικτυακά: “Στου Χατζηφράγκου"

    Περισσότερα

     
Ποιητικές νότες
Σκόρπια Πουλιά
 

25.2.2018 “Μ’ ένα βιβλίο συζητώ”: "Έρωτας: το γελοίον και το Δέος"

Η Λέσχη, σας προσκαλεί στην εκδήλωση “Μ’ ένα βιβλίο συζητώ”, Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018, 6 μ.μ, Αδριανού 3, Νέο Ψυχικό, Στάση Σκαλάκια Η Ελισάβετ Γεωργιάδη, Φοιτήτρια Επικοινωνίας  θα εισηγηθεί για συζήτηση το αισθηματικό, υπαρξιακό μυθιστόρημα της Μάρως Βαμβουνάκη « ΕΡΩΤΑΣ: Το γελοίο και το δέος». Εκδόσεις «Φιλιππότη» 

Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση ποιοτικού βιβλίου. 
 
Δυο άνθρωποι, ένας έρωτας, μια οδύσσεια. Εκείνος γιατρός  και παιδί του λαού. Εκείνη φοιτήτρια μεταπτυχιακού, καλλιεργημένη και βιβλιοφάγος. Οι δυο τους αν και αντίθετες προσωπικότητες θα ερωτευτούν μέχρι τελικής πτώσης, καταλήγοντας όμως να βρίσκουν περισσότερο πόνο παρά ευτυχία, κάθε φορά που θα κάνουν έναν απολογισμό του έρωτα τους. 
Τελικά ο έρωτας στο σύνολο του είναι περισσότερο βάσανο παρά χαρά; Αυτό είναι το ερώτημα  που η συγγραφέας Μαρω Βαμβουνακη μελετά στο βιβλίο της «Έρωτας: Το Γελοίο και το Δέος. Μέσα από το βιβλίο η συγγραφέας αφήνει την αίσθηση ότι ο έρωτας είναι μια ατυχής συγκυρία ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, καταδικασμένη να αποτύχει πριν καν ξεκινήσει, χωρίς  όμως να αφαιρει τη μαγεία από το στοιχείο του έρωτα.
 Τι είναι στα αλήθεια ο έρωτας ; Πού αρχίζει και που τελειώνει η πλάνη του; Με όλη μας τη διάθεση, σας προσκαλούμε στην εκδήλωση «Μ’ ένα βιβλίο συζητώ» όπου με αφετηρία το  «Έρωτας: Το Γελοίο και το Δέος»θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε μαζί την αμφιλεγόμενη για πολλούς φύση του έρωτα.