• Μ’ ένα βιβλίο συζητώ διαδικτυακά: “Στου Χατζηφράγκου"

    Περισσότερα

     
Ποιητικές νότες
Σκόρπια Πουλιά
 

Σας περιμένουμε στη Λέσχη, Αδριανού 3 Νέο Ψυχικό - Στάση Σκαλάκια, στην εκδήλωση “Μ’ ένα βιβλίο συζητώ”, Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, 6 μ.μ.
Η Αγγελική Καϊσίδου, δικηγόρος, θα εισηγηθεί για συζήτηση με το κοινό, το βιβλίο της Άϋν Ραντ «Εμείς οι ζωντανοί», Εκδόσεις Ωκεανίδα. 

Παράλληλα θα γίνει έκθεση ποιοτικού βιβλίου
 
Το μυθιστόρημα της Άυν Ράντ, εν μέρει αυτοβιογραφικό, με κινηματογραφική γραφή, αναφέρεται στην περίοδο των πρώτων χρόνων μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση. Πρόκειται για ένα ανθρώπινο δράμα, με κεντρική ηρωίδα μια κοπέλα που ονειρεύεται να γίνει μηχανικός, προέρχεται από την μεγαλοαστική τάξη που έχασε την εξουσία και τα προνόμιά της και προσπαθεί να επιβιώσει κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Έρχεται αντιμέτωπη με τους πάντες και είναι αποφασισμένη να αντέξει.
Στην ιστορία εμπλέκεται ένας γοητευτικός ξεπεσμένος αριστοκράτης κι ένας αφοσιωμένος κομμουνιστής εργατικής καταγωγής. Η συγγραφέας, με τους πιστούς οπαδούς και τους ορκισμένους εχθρούς, σκιαγραφεί με απίστευτη δύναμη, γλαφυρότητα και τέχνη, την τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής. Μιας εποχής όπου με το γύρισμα του τροχού της ιστορίας, συγκρούονται δύο ολόκληροι κόσμοι, αρχικά της κυρίαρχης ολιγαρχίας και των μπολσεβίκων και στη συνέχεια του ατόμου με το ολοκληρωτικό κράτος, με αναπόφευκτες συνέπειες στις ζωές και τις τύχες των ανθρώπων. Ζητήματα πάντα επίκαιρα για σκέψη και διάλογο.
 
Αγγελική Καϊσίδου
Δικηγόρος